KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

KWINK groep sponsort expositie over Alchemie

Deze expositie zal in september 2014 openen in Nest, een presentatie-instelling (expositieruimte) voor experimentele hedendaagse beeldende kunst in Den Haag. De ambitie van Nest is om waardering te kweken voor beeldende kunst bij mensen die niet dagelijks kunst eten en drinken. Nest realiseert zich dat veel mensen aan kunst moeten wennen, en dat Nest zich […]

8 juli 2014

Deze expositie zal in september 2014 openen in Nest, een presentatie-instelling (expositieruimte) voor experimentele hedendaagse beeldende kunst in Den Haag.

De ambitie van Nest is om waardering te kweken voor beeldende kunst bij mensen die niet dagelijks kunst eten en drinken. Nest realiseert zich dat veel mensen aan kunst moeten wennen, en dat Nest zich moet afvragen hoe hun presentaties op mensen overkomen. “Bij Nest proberen we mensen een gemakkelijke omgeving te bieden. Eentje waarin het ok is om het in eerste instantie niets te vinden, maar ook eentje waarin mensen kunnen wennen aan wat ze zien”, zegt directeur Eelco van der Lingen.

Bij binnenkomst in de oude energiecentrale in Den Haag (waar Nest gevestigd is) wacht het publiek een gastvrije ontvangst, inclusief een kopje Nest Café. “Het publiek voelt zich vervolgens vrij om het vreemde te ervaren of om er over te praten met onze gastvrouwen en gastheren. De kunstwereld kan nog wel eens wat streng overkomen en we hopen dat een meer ongedwongen sfeer bijdraagt aan gewenning, erkenning en uiteindelijk aan de waardering van de in eerste instantie voor velen zo ontoegankelijke beeldende kunst.”

Eelco van der Lingen over de expositie Alchemie: ‘u kent het wellicht nog wel; de poging om van iets waardeloos (lood) iets waardevols (goud) te maken. Dat lukte nog nooit, maar alchemie ligt wel aan de basis van de moderne schei- en natuurkunde. In de kunst doen we eigenlijk niet anders. Net als in de klassieke alchemie eindigen we nooit met het goud waar we naar op zoek waren. Soms vinden we het buskruit uit en soms iets zinloos dat er alleen maar heel raar uitziet. In de kunst kunnen we daar heel erg enthousiast over worden en ik hoop dat we dat enthousiasme in de toekomst met meer en meer mensen mogen gaan delen.’

Via de KWINK foundation draagt KWINK groep bij aan uiteenlopende maatschappelijke projecten.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten