KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Inzicht

Versnellen introductie elektrisch vervoer

Inmiddels rijden er in Nederland ruim 30.000 elektrische auto’s rond. Elektrisch vervoer biedt veel maatschappelijk kansen. Het is duurzaam, stil en voordelig. Ook zorgt het voor een reductie van olieafhankelijkheid en de versterking van de internationale concurrentiepositie. Veel verschillende overheden stimuleren de introductie van elektrisch vervoer. Dit is geen eenvoudige opgave. De Nederlandse School voor […]

23 mei 2014

Inmiddels rijden er in Nederland ruim 30.000 elektrische auto’s rond. Elektrisch vervoer biedt veel maatschappelijk kansen. Het is duurzaam, stil en voordelig. Ook zorgt het voor een reductie van olieafhankelijkheid en de versterking van de internationale concurrentiepositie.

Veel verschillende overheden stimuleren de introductie van elektrisch vervoer. Dit is geen eenvoudige opgave. De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en KWINK groep voeren in opdracht van de Provincie Noord-Holland een internationale vergelijkende studie uit naar instrumenten en strategieën die verschillende overheden gebruiken om de introductie van elektrisch vervoer te stimuleren.

KWINK groep en de NSOB hebben in 13 landen binnen en buiten Europa de ambities, inspanningen en resultaten van de introductie van dit vervoer in kaart gebracht. Binnenkort zullen we de opgedane kennis en inzichten delen via publicaties. Daarin geven we een inspirerend overzicht van beleidsinstrumenten gericht op het versnellen van de introductie van elektrisch vervoer. Ook gaan we in op de volgende stappen voor de grootschalige introductie ervan. Wat nu heeft gewerkt om 30.000 auto’s op de weg te krijgen is niet perse wat de grote sprong straks mogelijk maakt.

Meer weten over het versnellen van de introductie van elektrisch vervoer? Neem dan contact op met Rogier van Schelven.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten