KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Training outcome mapping ambtenaren Bhutan

Overheidsfunctionarissen uit Bhutan zijn getraind in outcome mapping en burgerparticipatie. KWINK groep heeft in oktober en november samen met MDF Training & Consultancy een training verzorgd voor 20 medewerkers van het Ministerie van Cultuur en Binnenlandse Zaken van Bhutan. Tijdens de training stond het onderwerp monitoring en evaluatie centraal en zijn de deelnemers opgeleid in […]

3 december 2013

Overheidsfunctionarissen uit Bhutan zijn getraind in outcome mapping en burgerparticipatie.

KWINK groep heeft in oktober en november samen met MDF Training & Consultancy een training verzorgd voor 20 medewerkers van het Ministerie van Cultuur en Binnenlandse Zaken van Bhutan. Tijdens de training stond het onderwerp monitoring en evaluatie centraal en zijn de deelnemers opgeleid in de methodiek ‘outcome mapping’.

In het verlengde van de training zijn workshops georganiseerd in Den Haag op het gebied van burgerparticipatie in samenwerking met de Gemeente Den Haag, het Sociaal Cultureel Planbureau, Partners+Pröpper, Ambtenaar 2.0, CitizenVision en het Instituut Maatschappelijke Innovatie.

Het doel van het bezoek van de Bhutanese ambtenaren was tweeledig: 1) kennis opdoen over monitoring en evaluatie en outcome mapping in het bijzonder en 2) kennis maken met de Nederlandse praktijk ten aanzien van burgerparticipatie en hen daar vanuit de theorie over monitoring en evaluatie op laten reflecteren. Vragen die hierbij centraal stonden waren: Hoe weet je als overheid of je je beleidsdoelen bereikt als je minder zelf doet en meer ruimte geeft aan burgerinitiatieven? Wat moet je dan meten? En hoe doe je dat?

2013-11-05 14_07_58 2013-10-31 11_53_41

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten