KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Gedragscode Transparantie Mobiel Datagebruik

KWINK groep is door het Ministerie van Economische Zaken (EZ) gevraagd om de ‘Gedragscode Transparantie Mobiel Datagebruik’ te evalueren. Met het ondertekenen van deze gedragscode hebben KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone uitvoering gegeven aan de wens van de Tweede Kamer om te komen tot zelfregulering op het gebied van kostentransparantie voor het gebruik van mobiele […]

8 november 2013

KWINK groep is door het Ministerie van Economische Zaken (EZ) gevraagd om de ‘Gedragscode Transparantie Mobiel Datagebruik’ te evalueren.

Met het ondertekenen van deze gedragscode hebben KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone uitvoering gegeven aan de wens van de Tweede Kamer om te komen tot zelfregulering op het gebied van kostentransparantie voor het gebruik van mobiele data.

De gedragscode heeft tot doel om de consument (1) bij en voorafgaand aan het sluiten van een overeenkomst in staat te stellen een goed geïnformeerde keuze te maken over het best passende mobiele data-abonnement/bundel op basis van verwacht gebruik en (2) mogelijkheden te bieden ter voorkoming van onverwacht hoge kosten voor mobiel datagebruik (zogeheten ‘bill shock’).

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten