KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Nieuws

KWINK groep ondersteunt Stichting Present

KWINK groep heeft Stichting Present belangeloos geholpen met het vormgeven en professionaliseren van haar vrijwilligersbeleid. We hebben Stichting Present Den Haag leren kennen tijdens onze jaarlijkse MVO-dag. Voor deze MVO-dag heeft Stichting Present een dag georganiseerd waarbij de medewerkers van KWINK groep met een aantal minder-valide jongeren naar Blijdorp zijn geweest. Rondom de voorbereiding van […]

30 september 2013

KWINK groep heeft Stichting Present belangeloos geholpen met het vormgeven en professionaliseren van haar vrijwilligersbeleid.

We hebben Stichting Present Den Haag leren kennen tijdens onze jaarlijkse MVO-dag. Voor deze MVO-dag heeft Stichting Present een dag georganiseerd waarbij de medewerkers van KWINK groep met een aantal minder-valide jongeren naar Blijdorp zijn geweest. Rondom de voorbereiding van deze dag kwam aan het licht dat de stichting zich de vraagt stelt hoe zij haar vrijwilligersbeleid zou moeten vormgeven en professionaliseren. KWINK groep heeft hierop aangeboden belangeloos mee te denken.

Stichting Present is een vrijwilligersorganisatie uit Den Haag die inwoners van Den Haag met een hulpvraag koppelt aan organisaties, studenten, kerken en betrokkenen die hulp kunnen bieden. Naast de hulp van incidentele vrijwilligers, werkt de stichting met een vaste kern van structurele vrijwilligers. Het blijkt echter steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die op structurele basis verbonden willen en kunnen zijn aan de stichting.

Op basis van documentenonderzoek, groepssessies, individuele gesprekken met vrijwilligers van de stichting en een aantal andere vrijwilligersorganisaties helpt KWINK groep de stichting bij het vinden van een antwoord op de vraag “Hoe kunnen we onze huidige vrijwilliger verleiden bij de stichting te blijven en hoe kunnen we de toekomstige vrijwilliger verleiden om een taak uit te komen voeren voor de stichting?” De uitkomst van dit traject is een handreiking met tips en tricks waar Stichting Present haar vrijwilligersbeleid verder mee kan vormgeven.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten