KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Publicatie Nulmeting Markt en Overheid – ACM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft KWINK groep een nulmeting laten uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de mate waarin overheden op de hoogte zijn van de nieuwe regels en maatregelen nemen om oneerlijke concurrentie met het bedrijfsleven te voorkomen. Daarnaast wenste ACM met de nulmeting nader inzicht te krijgen in de ernst […]

15 mei 2013

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft KWINK groep een nulmeting laten uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de mate waarin overheden op de hoogte zijn van de nieuwe regels en maatregelen nemen om oneerlijke concurrentie met het bedrijfsleven te voorkomen. Daarnaast wenste ACM met de nulmeting nader inzicht te krijgen in de ernst en omvang van de problematiek.

Uit de nulmeting is gebleken dat overheden en ondernemingen nog niet goed op de hoogte zijn van de nieuwe regels en dat overheden te weinig doen om oneerlijke concurrentie met het bedrijfsleven te voorkomen. De omvang van de problematiek is in potentie groot, omdat 83% van de overheden economische activiteiten uitvoert, zoals het inzamelen van bedrijfsafval, het exploiteren van sportaccommodaties en de verhuur of verkoop van vastgoed.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten