KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

Proef Spitsmijden in de trein gestart

Op 20 augustus is de proef Spitsmijden in de trein gestart. Bijna 600 reizigers hebben zich aangemeld voor deze proef, en kunnen de komende 4 maanden een beloning verdienen door buiten de spits in de trein te reizen. KWINK groep stuurt het projectconsortium aan. Wat is Spitsmijden in de trein? Nederland raakt tijdens de spitstijden steeds […]

24 augustus 2012

Op 20 augustus is de proef Spitsmijden in de trein gestart. Bijna 600 reizigers hebben zich aangemeld voor deze proef, en kunnen de komende 4 maanden een beloning verdienen door buiten de spits in de trein te reizen. KWINK groep stuurt het projectconsortium aan.

Wat is Spitsmijden in de trein? Nederland raakt tijdens de spitstijden steeds voller, zowel op de weg als op het spoor. Voor de treinreizigers betekent dit vollere treinen en minder comfort tijdens hun treinreis. Terwijl er tijdens daluren juist meer dan voldoende capaciteit is in de trein. Beschikbare capaciteit wordt dus niet optimaal benut. Met de wetenschappelijk proef “Spitsmijden in de trein” onderzoekt een samenwerkingsverband van spoorvervoerders (NS, Veolia en Syntus), de Vrije Universiteit Amsterdam en het Ministerie van I&M dit najaar in welke mate vaste reizigers in de trein (Jaartrajectkaarthouders), tegen een beloning, bereid zijn om buiten de spits te reizen.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten