KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Inzicht

Artikel beoordeling effectiviteit toezichthouders

Drie adviseurs van KWINK groep geven in het het Tijdschrift voor Toezicht een praktijkperspectief op het beoordelen van de effectiviteit van toezichthouders. De kernboodschap is dat het bepalen van de effectiviteit van een toezichthouder niet stopt bij het ‘tellen en turven’ van de input, throughput, output en outcome, maar dat het erom gaat of een […]

21 augustus 2012

Drie adviseurs van KWINK groep geven in het het Tijdschrift voor Toezicht een praktijkperspectief op het beoordelen van de effectiviteit van toezichthouders.

De kernboodschap is dat het bepalen van de effectiviteit van een toezichthouder niet stopt bij het ‘tellen en turven’ van de input, throughput, output en outcome, maar dat het erom gaat of een toezichthouder intelligente afwegingen maakt op een aantal lastige vraagstukken. Het interessante van deze wijze van evalueren is dat niet alleen de doeltreffendheid en doelmatigheid van de toezichthouder worden beoordeeld, maar dat de toezichthouder tijdens de evaluatie al wordt geprikkeld om zich te verbeteren op de onderdelen die er ‘echt toe doen’.

KWINK groep adviseert regelmatig over marktwerking en toezicht. Wij evalueerden tal van toezichthouders, waaronder de NMa, OPTA en Consumentenautoriteit. Ook denken wij regelmatig met toezichthouders mee over het vergroten van hun effectiviteit.

Lees hier het artikel.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten