KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact
Project

NMA evaluatie afgerond

In samenwerking met de TU Delft evalueerden we de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) draagt zorg voor het algemene mededingingstoezicht en voor de sectorspecifieke regulering van de energie- en vervoermarkten (Energiekamer en Vervoerkamer).  De centrale vraag in de evaluatie was als […]

11 oktober 2010

In samenwerking met de TU Delft evalueerden we de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) draagt zorg voor het algemene mededingingstoezicht en voor de sectorspecifieke regulering van de energie- en vervoermarkten (Energiekamer en Vervoerkamer).  De centrale vraag in de evaluatie was als volgt:  in hoeverre heeft de Raad van Bestuur van de NMa, op grond van zijn bevoegdheden, de wettelijke taken doelmatig en doeltreffend  vervuld in de periode van 1 juli 2005 tot 1 juli 2010?

Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben we onderzoek gedaan naar:

  • de uitvoering van de wettelijke taken;
  • de interne organisatie van NMa;
  • en naar de samenwerking met de beleidsmakende ministeries,  Nederlandse collega-toezichthouders en internationale instanties.

Lees hier het volledige evaluatierapport. Dit bevat naast conclusies ook een agenda voor de toekomst. Op basis van die agenda werkt de NMa aan het verbeteren van de uitvoering van zijn taken.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten