KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Associate

Yvonne van der Vlugt

Yvonne is associate bij Kwink groep. Samen met Manja Bomhoff heeft ze haar eigen onderzoekspraktijk, Het Inzichtenlab (www.hetinzichtenlab.nl), en werkt regelmatig samen met Kwink groep. 

Achtergrond

Tot 2016 was zij werkzaam bij de Nationale ombudsman als projectleider onderzoek, afdeling strategie en beleid, waarbij zij o.a. onderzoek heeft gedaan op uiteenlopende beleidsterreinen zoals het invorderingsbeleid van de overheid (In het krijt bij de overheid), de inzet van het dwangmiddel gijzelen bij niet betaalde verkeersboetes (Gegijzeld in het systeem), Verantwoord politiegeweld, Burgerperspectief op Rijksinspecties en schuldhulpverlening. In 2011 promoveerde zij aan de universiteit Leiden.

Yvonne is jurist, bestuurskundige en mediator en richt zich op onderwerpen als strategie- en verandermanagement en impact om een optimale verbinding tussen beleid en uitvoering te realiseren. Door oog en oor te hebben voor de ervaringen, verwachtingen en overwegingen van zowel burgers als van de professionals, komen waardevolle inzichten naar voren. Deze inzichten terugkoppelen en organisaties te stimuleren daarvan te leren, staat voor haar voorop. Wet- en regelgeving blijken soms zo dominant te zijn dat er weinig ruimte is om te kijken wat er echt nodig is om problemen op te lossen en/of passende vormen van participatie en inspraak te vinden.

Voor haar opdrachten benut zij haar juridische expertise in combinatie met bestuurskundig en kwalitatief onderzoek. Zij gaat graag met opdrachtgevers en hun organisaties gezamenlijk aan de slag. Tevreden is zij pas als betekenisvolle gesprekken met opdrachtgevers en stakeholders ontstaan over daadwerkelijke verbeteringen, om deze te implementeren en te bestendigen. Onderwerpen waar zij veel ervaring op heeft is de responsieve overheid (juridische procedures aansluiten op behoeftes van burgers), schuldenproblematiek, lerende organisaties en impact.

Expertise

Evaluatie