KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Adviseur

Wieke Blijleven

Wieke is een empathische onderzoeker met een wetenschappelijke blik. Zij heeft een achtergrond in de bestuurs-en organisatiekunde en is gefascineerd door de menselijke kant van de bureaucratie en het contact tussen overheid en burger. Als adviseur bij KWINK Groep kan zij haar ambitie kwijt om aan relevant, toegankelijk en toegepast onderzoek te werken.

Achtergrond

Na het afronden van een Bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht volgde Wieke een Research Master binnen ditzelfde vakgebied. Na haar studie werkte Wieke ruim vier jaar als onderzoeker en docent aan Tilburg University. Ze schreef een proefschrift over ‘Ambtelijk vakmanschap in de Participatiemaatschappij’. Wat betekent het voor de dagelijkse praktijk van (gemeente)ambtenaren als zij steeds meer gaan samenwerken met burgers? Om die vraag te kunnen beantwoorden specialiseerde zij zich in diverse vormen van kwalitatief onderzoek. Ze heeft ruime ervaring met interviews, focusgroepen, observaties en documentanalyse.

Wieke werkt het liefst aan (beleids)relevant, toegankelijk en toegepast onderzoek. En als dat in een creatieve vorm kan: graag! Zo vertaalde zij haar promotieonderzoek samen met een diverse groep opdrachtgevers naar een leerkring en essay voor de praktijk en richtte zij in 2015 samen met medestudenten online platform Public Note op, om onderzoek van studenten en jonge onderzoekers een podium te bieden. In haar werk bij KWINK groep helpt Wieke publieke organisaties graag met evaluatie, reflectie en het scheppen van inzicht en overzicht.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten