KWINK Groep

Nassaulaan 1
2514 JS Den Haag

+31 (0)70 35 96 955
info@kwinkgroep.nl
Contact

Associate

Jonas Rosenstok

Jonas is als associate verbonden aan KWINK groep. Zijn energie gaat stromen wanneer hij de spanning ontdekt tussen een middelmatige status quo en potentieel, zij het op het gebied van (publieke) gezondheid, duurzaamheid of andere maatschappelijke thema’s. Wat weerhoudt actoren in een systeem van het samen bereiken van een betere situatie? 

Achtergrond

Jonas werkt aan de totstandkoming van een idee hoe eenvoudige technologie mensen in Sub-Sahara Afrika in staat stelt om meer eigendom en regie over de eigen gezondheid te krijgen. Daarnaast richt hij zich op thema’s op het snijvlak tussen marktwerking en publieke belangen, met speciale aandacht voor de Nederlandse gezondheidszorg en de publieke gezondheid.

Jonas werkt sinds 2007 als freelance mededingingseconoom op het gebied van marktwerking in vrije sectoren en regulering van (gedeeltelijk) publieke sectoren. Van september 2013 tot mei 2016 werkte Jonas in het bestuur van Haydom Lutheran Hospital in Tanzania. Voordat Jonas als freelancer begon, werkte hij voor de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de directie Marktwerking van het Ministerie van Economische Zaken. Hij studeerde Algemene Economie in Maastricht met een Minor in European Studies. Hij won de ENCORE Master Thesis Prize (2004/2005) met zijn scriptie over de effectiviteit van het clementiebeleid van de NMa.

Gerelateerde onderwerpen

Inzichten