KWINK groep 

Anthony Duursma

aduursma@kwinkgroep.nl
+31 6 5748 9968.

Meer over Anthony

Aangenaam: onze stagiairs!

Elk half jaar verwelkomen we bij KWINK groep twee nieuwe stagiairs die bij ons afstuderen en meewerken aan onze projecten. In september zijn Anthony en Emma bij KWINK gestart. We hebben ze gevraagd zichzelf voor te stellen aan de hand van de volgende drie vraagstukken: noem een locatie die je heeft gevormd, een project waar je warm voor liep en je droom voor de toekomst.

Een locatie die je gevormd heeft

Anthony: Ik kies voor de stad Amsterdam. De afgelopen vier jaar heb ik daar met veel plezier gestudeerd, gewerkt en gewoond! Ik heb de bachelors Politicologie en Sociologie gevolgd aan de Vrije Universiteit, waar ik ook bijbaantjes had als student-assistent. Zo draaide ik mee met de afdeling Communicatie & Marketing waar ik verantwoordelijk was voor de voorlichtingsactiviteiten van de faculteit en was ik als projectondersteuner werkzaam bij het Onderwijsbureau. Verder is Amsterdam een ontzettend bruisende stad waar je jezelf nooit hoeft te vervelen. Van interessante debatten of voorstellingen in de Balie en de Rode Hoed tot aan gezellige avonden in Paradiso. Ik kom dan ook, ondanks dat ik tegenwoordig in Den Haag woon, nog graag in Amsterdam!

Emma: De campus van de TU Delft! In 2015 ben ik naar Delft verhuisd om daar Technische Bestuurskunde te studeren. Vorig jaar ben ik daar ook begonnen aan mijn master ‘Complex Systems Engineering and Management’. Deze master focust zich op innovaties in een complexe socio-technische omgeving. Dit zijn situaties waarin zowel mensen als techniek een grote rol spelen. Dit jaar wordt alweer mijn 5e jaar als Delftenaar. Ik ben achteraf erg blij dat ik naar deze stad ben verhuisd, die altijd bruist met nieuwe innovatie ideeën en nieuwsgierige studenten. Erg zijn daardoor erg veel mogelijkheden om meer te leren naast je studie aan de hand van allerlei activiteiten. Zo heb ik zelf baantjes gehad  als student-assistent en heb ik in de horeca gewerkt bij Theater de Veste. Ook heb ik naast mijn studie nog een acquisitiecommissie, een tijdschriftcommissie en dit jaar een theatercommissie ernaast kunnen doen.

Een project waar je warm voor liep

Anthony: Het symposium dat ik tijdens mijn stage bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heb mogen organiseren was een erg gaaf project. Het symposium ging over veranderende verhoudingen binnen het openbaar bestuur, zoals regionale samenwerkingsverbanden en de decentralisaties in het sociale domein. Tijdens dit project is mijn interesse in publieke vraagstukken echt aangewakkerd. Ik hoop tijdens mijn stage bij KWINK groep de vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om deze interesse om te kunnen zetten in adviezen, impactanalyses en beleidsevaluaties.

Emma: Voor mijn Bachelor Eindproject onderzocht ik de mogelijkheden voor het introduceren van een mobiel platform, MaaS, dat mobiliteit als dienst aanbied aan de inwoners van Amsterdam. Dit houdt in dat allerlei verschillende vormen van mobiliteit (bus, trein, veerpont, deelauto’s, deelfietsen etc.) worden gecombineerd in een groot pakket. Hierdoor kan men de meest optimale vorm van “mobiliteit” kopen. Hierbij was een interessante, en nog steeds actuele vraag hoe de gemeente Amsterdam haar inwoners bereid kon krijgen om de benodigde data te delen om het platform te gebruiken. Ik vond dit zelf een erg leuk project om aan te werken, omdat er met zo veel verschillende factoren rekening moet worden gehouden en omdat zo’n platform echt impact kan hebben op de maatschappij. Bij KWINK groep komt deze complexiteit en impact ook terug in de projecten, waardoor het mij een erg interessante plek leek voor een stage.

Droom voor de toekomst

Anthony: Mijn droom voor de toekomst is allereerst mijn masterdiploma halen en mijn stage goed afronden. Ik hoop na het voltooien van mijn stage bij KWINK groep een beter beeld te hebben van het type organisatie waar ik graag aan de slag wil. De interesse ligt in ieder geval bij de publieke sector. Mijn droombaan is er één waarin ik elke dag via diverse projecten en in samenwerking met een gemotiveerd en leuk team kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Emma: Ik laat me graag uitdagen om complexe problemen te analyseren en te structureren. Met name waar het gaat om het combineren van verschillende visies van meerdere disciplines.  Werken als adviseur is dus een interessante optie voor de toekomst. Door middel van mijn stage bij KWINK hoop ik meer te leren over de wereld van consultancy en te bepalen of dit echt is waar ik mee door wil na mijn studie. Na het afronden van mijn studie hoop ik een leuke baan te vinden, waar ik door het oplossen van complexe problemen een positieve impact kan hebben op de maatschappij.

Over KWINK groep

Adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen beleid en voeren het uit. We evalueren wetgeving, beleid en organisaties en zijn sterk in het begeleiden van resultaat- en effectmeting. Dat doen we met enthousiasme. Wij zijn leergierig, inlevend en durven te confronteren.

KWINK groep website