KWINK groep 

Anne Marit Popma

ampopma@kwinkgroep.nl
+31 6 1276 6549

Meer over Anne Marit

KWINK’s klimaatmiddag: (on)zekerheid bij klimaatbeleid

Op donderdag 18 oktober organiseert KWINK groep een klimaatmiddag voor gemeenten: Een inspirerende, leerzame en interactieve middag voor bestuurders en beleidsmedewerkers op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Klimaatbeleid leidt tot nieuwe vragen voor gemeenten. Tijdens KWINK’s klimaatmiddag komen we tot antwoorden op vragen waar u in de praktijk tegenaan loopt. Grijp uw kans: meld u aan en stel uw vraag. 

(On)zekerheid bij klimaatbeleid

Met het Klimaatakkoord nog op de tekentafels is één ding zeker: de rol van gemeenten bij klimaat- en energiebeleid is belangrijk en zal in de komende jaren steeds belangrijker worden. Die opgave is niet makkelijk: veel factoren creëren onzekerheid. Ten eerste is onzeker hoe de toekomst eruit zal zien: welke technologieën worden de komende jaren ontwikkeld? Zal het draagvlak in de samenleving veranderen? Wat zal er in de toekomst van gemeenten verwacht worden? Ten tweede is onzeker wat de effecten van beleid zijn: hoe creëer ik als gemeente draagvlak bij mijn bewoners? Welke instrumenten werken wel en welke niet?

Het antwoord op deze vragen is niet makkelijk te geven. Wel is het mogelijk om grip te houden op deze onzekerheden. Wij geloven dat, met het juiste plan, een passende uitvoering en periodieke monitoring en bijsturing, lange-termijnambities behaald worden. Dit staat centraal in onze klimaatmiddag: grip krijgen en houden ondanks onzekerheid bij klimaatbeleid.

Het programma

Tijdens deze middag onderzoeken we samen met u en andere gemeenten hoe praktisch om te gaan met onzekerheden. De middag start om 14:00 met ontvangst in ons kantoor aan de Nassaulaan 1 te Den Haag. Na een openingslezing vervolgen we de middag met twee workshoprondes. Tijdens de workshoprondes komen we samen met u tot concrete handvatten en antwoorden op de vragen die u bij uw aanmelding kunt doorgeven. We stellen het programma definitief vast op basis van de vragen die u doorgeeft. Dit stelt ons in staat uw vragen met elkaar om te zetten in een concreet handelingsperspectief. We sluiten rond 17:30 af met een borrel.

Waarom moet u zeker aanwezig zijn?

  • Uw vraag staat centraal
  • U kunt leren van elkaar op basis van praktijkervaringen
  • U gaat naar huis met een gevulde toolbox om meer grip te krijgen op klimaatbeleid

Klik hier om u aan te melden voor de Klimaatmiddag

Aanmelden kan tot 1 oktober. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Onze ervaring met Klimaatbeleid

KWINK groep heeft veel ervaring met de klimaat- en energietransitie. Zo adviseerde we VNG over de regionale aanpak energiebesparing gebouwde omgeving en schreven we een publicatie op Platform O over knelpunten en oplossingsrichtingen in gemeentelijk klimaatbeleid. Ook voerde we recent de beleidsdoorlichitng van het landelijke klimaatbeleid uit en evalueerden wij de postcoderoosregeling. Op onze pagina over Klimaatbeleid en energietransitie kunt u meer vinden over onze ervaring.

Over KWINK groep

Adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen beleid en voeren het uit. We evalueren wetgeving, beleid en organisaties en zijn sterk in het begeleiden van resultaat- en effectmeting. Dat doen we met enthousiasme. Wij zijn leergierig, inlevend en durven te confronteren.

KWINK groep website