KWINK groep 

Frederique Uyterlinde

fuyterlinde@kwinkgroep.nl
+31 6 82762859

Meer over Frederique

Onze nieuwe stagiairs: Frederique en Derek

Elk half jaar verwelkomen we bij KWINK groep een aantal stagiairs die bij ons afstuderen en tegelijkertijd meewerken in onze projecten. Wij zijn heel blij met onze nieuwe stagiairs Frederique Uyterlinde en Derek Jochemsen en stellen ze graag kort aan u voor.

Wat is je achtergrond?

Frederique: ik heb psychologie en bestuurskunde gestudeerd in Leiden. Nu volg ik de master European Governance, waarvoor ik bij KWINK groep mijn masterscriptie ga schrijven. Ik heb een onderwerp uitgekozen dat aansluit bij eerdere opdrachten van KWINK groep, namelijk duurzaamheid. Hierdoor is er bij collega’s expertise aanwezig en kunnen zij mij inhoudelijk ondersteunen bij het schrijven van mijn scriptie. Ik onderzoek op welke manier de Europese Unie gemeenten kan ondersteunen in de transitie naar hernieuwbare energie.

Derek: Ik heb een bachelor sociologie afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarna ik daar ben begonnen aan de master sociologie (arbeid, organisatie & management) en dit jaar aan de master bestuurskunde (governance en management van complexe systemen). Voor die laatste master schrijf ik nu bij KWINK groep mijn masterscriptie over de invloed van overheidssturing op publiek-private samenwerkingen in zogenoemde Centres of Expertise in de energiesector.

Waarom een stage bij KWINK groep?

Frederique: KWINK groep trok mij in de eerste plaats aan door de uiteenlopende en interessante opdrachten die ze uitvoeren. Bovendien vind ik het leuk dat KWINK groep een relatief klein bureau is, waardoor er veel individuele aandacht is en ruimte voor mijn persoonlijke interesses. De combinatie van deze twee zie ik ook echt terug in mijn stage: enerzijds ben ik aan de slag gegaan met een opdracht die gerelateerd is aan duurzaamheid, een onderwerp wat mijn erg trekt. Anderzijds werk ik mee aan een opdracht op het gebied van schuldsanering. Dat is een onderwerp waar ik in eerste instantie geen raakvlakken mee dacht te hebben, maar waar ik nu met veel plezier aan werk en veel van leer.

Derek: Wat me aantrok aan KWINK groep is dat het een jonge, dynamische onderneming is die zich bezig houdt met een grote diversiteit aan maatschappelijke issues. KWINK groep heeft een jonge en frisse uitstraling en een hecht team van talentvolle mensen, wat een fijne werkomgeving schept.

En na je stage?

Derek: ik ben altijd aangetrokken geweest tot onderwerpen die met name sociaal zwakkere groepen aangaan. Hopelijk kan ik dit ook in mijn toekomstige baan een plek geven. Ik ben tijdens mijn studie bijvoorbeeld veel bezig geweest met onderwijs en hoe nieuwe manieren van leren en diplomeren voor betere kansen kunnen zorgen voor meer mensen. Ook grootstedelijk sociaal beleid en gebiedsontwikkeling vind ik erg interessant. Rotterdam is wat dat betreft in bijzondere stad om in te wonen op dit moment. Ik vind het leuk en belangrijk om na te denken over hoe we ‘probleemwijken’ kunnen versterken, zonder de bewoners te verdringen. Onderwijs en werkgelegenheid spelen hierin een belangrijke rol, maar ook de gebouwde omgeving is van belang.

Frederique: Uiteindelijk hoop ik met deze stage inzicht te krijgen in de consultancywereld en te kunnen beoordelen of ik hier graag na mijn studie in door zou willen. Anders wordt het de Rijksoverheid, maar in ieder geval de publieke sector. Mijn droombaan is een baan waarin ik altijd uitgedaagd blijf worden om mezelf verder te ontwikkelen en waarbij ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan maatschappelijke vraagstukken.

Over KWINK groep

Adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen beleid en voeren het uit. We evalueren wetgeving, beleid en organisaties en zijn sterk in het begeleiden van resultaat- en effectmeting. Dat doen we met enthousiasme. Wij zijn leergierig, inlevend en durven te confronteren.

KWINK groep website