KWINK groep 

Anne Marit Popma

ampopma@kwinkgroep.nl
+31 6 1276 6549

Meer over Anne Marit

Werken als junior adviseur bij KWINK groep

Meer weten over hoe het is om als junior adviseur bij KWINK groep te werken? Anne Marit Popma, sinds maart 2017 werkzaam bij KWINK groep, vertelt over haar ervaringen.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb Sociologie en Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd.

Waarom heb je gekozen voor KWINK groep?

Na mijn studie was ik op zoek naar inhoudelijk uitdagend werk, waarmee ik een bijdrage kon leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Ik wilde daarnaast graag werken bij een jonge en hechte organisatie. Bij KWINK groep had ik sterk het idee dat deze wensen samenkwamen.

Hoe bevalt het werken tot nu toe bij KWINK groep?

Mijn werk bevalt heel goed. Wat mij met name aanspreekt, is dat ik de vrijheid krijg om mij te richten op thema’s waar ik grote interesse in heb, zoals energie, klimaat en cultuur. Er is veel ruimte voor je eigen ideeën en al vanaf je eerste dag krijg je veel verantwoordelijkheid. Dat is leuk, leerzaam en soms even wennen. Een hoogtepunt voor mij was om te ervaren dat een opdrachtgever zo blij was met ons werk, dat er twee nieuwe opdrachten uit volgde. Dat ervaarde ik wel als een kroon op het werk.

Hoe ziet jouw week bij KWINK groep eruit?

Meestal werk ik ongeveer aan drie projecten tegelijkertijd. Nu adviseer ik  een gemeente op het gebied van cultuurbeleid, voer ik een evaluatie van een regeling op het gebied van duurzame energie uit voor het ministerie van Economische Zaken en Financiën en maak ik een inventarisatie van Nederlands klimaatbeleid. Naast deze projecten heeft iedereen bij ons interne verantwoordelijkheden. Zo ben ik momenteel verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatieve werkprocessen en werkvormen en de KWINK foundation.

Mijn week bestaat uit variërende werkzaamheden; deze week heb ik een presentatie van onze bevindingen aan de opdrachtgever, heb ik analysesessies gepland met een ander projectteam en neem ik interviews af met betrokkenen in een ander onderzoek. Ik stap deze week geregeld op mijn fiets om naar afspraken te gaan bij verschillende ministeries, maar werk ook veel vanuit ons KWINK-kantoor. Een hoogtepuntje aan deze week is dat we op onze jaarlijkse studiereis gaan, met dit jaar als bestemming: Lissabon!

Heb je tips voor mensen die willen solliciteren?

In voorbereiding op je gesprek kun je vast nadenken over de match tussen KWINK groep en jouw ambities, ideeën en kwaliteiten. Zo bouw je een goed verhaal op en kom je, in mijn ervaring, behoorlijk ver.

Kijken of er momenteel vacatures zijn? Klik hier.

Over KWINK groep

Adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen beleid en voeren het uit. We evalueren wetgeving, beleid en organisaties en zijn sterk in het begeleiden van resultaat- en effectmeting. Dat doen we met enthousiasme. Wij zijn leergierig, inlevend en durven te confronteren.

KWINK groep website