KWINK groep 

Stage lopen bij KWINK groep

KWINK groep is op zoek naar gedreven en talentvolle masterstudenten die bij ons stage willen lopen. Daarom organiseren we op 23 november een inhousedag. Geïnteresseerd in een stageplek? Schrijf je in! Eerst meer weten? Onze twee oud-stagiairs Jan Jacob Vogelaar en Iris Jansen vertellen over hun stage-ervaringen.

Welke achtergrond hebben jullie?

Iris: in het kader van mijn master Sociologie heb ik vanaf februari 2017 een half jaar stage gelopen bij KWINK groep. Tijdens mijn stage heb ik zowel mijn scriptie geschreven als meegewerkt aan verschillende projecten. Nu ga ik na een lange vakantieperiode of op zoek naar een baan in de zorgsector.

Jan Jacob: na afronding van mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht heb ik een half jaar stage gelopen bij KWINK groep. Per juli ben ik gestart als parttime junior adviseur bij KWINK groep. Mijn werk als adviseur ga ik combineren met de master Economic Geography, ook in Utrecht.

Waarom KWINK groep?

Jan Jacob: de grote diversiteit aan opdrachten was een belangrijke reden om voor KWINK groep te kiezen. In een half jaar tijd heb ik me bezig gehouden met mensenrechten, het verduurzamen van koopwoningen, de Nederlandse postmarkt en risico’s rondom de jaarwisseling.

Iris: het is leerzaam om zelf aan de slag te gaan met adviesopdrachten. Dit is direct de meerwaarde van stage lopen bij KWINK groep: stagiairs krijgen de mogelijkheid en verantwoordelijkheid echt mee te werken aan lopende adviesprojecten.

Wat waren de leukste momenten tijdens je stage?

Jan Jacob: elke dag lunchen we samen met het hele kantoor. Daarnaast wordt er regelmatig een leuke activiteit georganiseerd, zoals een borrel of cycling dinner. Andere leuke herinneringen zijn alle Haagse fietsritjes naar de klant. KWINK groep heeft een legendarische felblauwe fiets voor stagiairs. Al fietsend door Den Haag – op de felblauwe KWINK fiets – ben ik langs veel van de organisaties die je als bestuurskundige met de paplepel krijgt ingegoten gefietst.

Iris: de leukste herinnering aan mijn stageperiode bij KWINK groep is dat we als team de Mud Masters in Scheveningen hebben gelopen. Rennend door het zand hebben we de obstakels getrotseerd!

Nog tips voor aankomende stagiairs?

Iris: bespreek wat je graag zou willen leren en aan welke opdrachten je graag zou willen meewerken. Dit wordt op prijs gesteld en is vaak mogelijk. Jan Jacob: tijdens mijn stage heb ik gemerkt dat initiatief wordt gewaardeerd, dus wees assertief! KWINK is geen grote logge bureaucratische organisatie, dus er is ruimte voor initiatief en ondernemerschap.

Ook stage lopen bij KWINK groep? Geef je op voor onze inhousedag op 23 november.

Over KWINK groep

Adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. We ontwikkelen beleid en voeren het uit. We evalueren wetgeving, beleid en organisaties en zijn sterk in het begeleiden van resultaat- en effectmeting. Dat doen we met enthousiasme. Wij zijn leergierig, inlevend en durven te confronteren.

KWINK groep website